Centar za strane jezike

USPJEŠAN POČETAK INTENZIVNOG TEČAJA HRVATSKOG JEZIKA A1/A2 U CENTRU ZA STRANE JEZIKE

Početkom listopada ove godine započela je nastava intenzivnog tečaja hrvatskog  jezika za strance u Centru za strane jezike. Šesnaest polaznika, od koji su deset stipendisti Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, iz različitih dijelova svijeta (Argentina, Bolivija, Čile, Francuska, Italija, Kanada, Mađarska, Panama, SAD) u zimskom semestru akad. god. 2022./2023. steći će znanje, vještine i sposobnosti na razinama pripremnog A1 i temeljnog A2 stupnja hrvatskog jezika prema smjernicama Vijeća Europe navedenom u Zajedničkom referentnom okviru za jezike. 
S ciljem što uspješnijeg svladavanja programa, nastavnica Iva Babić osim redovite nastave u Centru organizira za polaznike i izvanučioničku nastavu kroz koju se upoznaju s kulturno-povijesnom baštinom Hrvatske, a kako bi jezik usvojili u realnom okruženju, voditeljica Centra izv. prof. dr. sc. Ivana Lončar uključila je polaznike tečaja u projekt učenja u tandemu. Jezični tandem čini polaznik tečaja i student na studiju odgovarajućeg stranog jezika na Sveučilištu u Zadru. Na taj način, oba partnera, na neformalan način poboljšavaju svoje komunikacijske kompetencije na stranom jeziku.
Nakon završnih ispita u veljači sljedeće godine najavljujemo organiziranje intenzivnog tečaja hrvatskog jezika na razini B1 u ljetnom semestru akad. god. 2022./2023.  i nove polaznike i stipendiste na tečaju A1-A2.