Centar za strane jezike

Prijave za ispite DELF-DALF za stjecanje međunarodno priznate diplome

Prijave za ispite DELF-DALF za stjecanje međunarodno priznate diplome

Odjel za francuske i frankofonske studije Sveučilišta u Zadru i ove godine organizira ispite iz poznavanja francuskog jezika. Nakon uspješno položenog ispita DELF (razine: A1, A2, B1, B2) i DALF (razine: C1, C2) kandidatu se izdaje međunarodno priznata diploma koja vrijedi doživotno, diploma koja je prepoznata u cijelome svijetu. Diplome izdaje FEI (France Éducation international). Bez obzira na to treba li Vam ista za posao, za rad u turizmu, za upis na strano sveučilište ili jednostavno želite svoje znanje potvrditi vanjskim vrednovanjem, očekujemo Vašu prijavu. 
Raspored ispita i cijene po razini:
A1: četvrtak, 23. 5. u 18.30 (50 EUR) 
A2: četvrtak, 23. 5. u 16 sati (50 EUR)
B1: petak, 24. 5. u 17.45 (75 EUR)
B2: petak, 24. 5. u 14.30 (75 EUR)
C1: precizirat će se datum, točno vrijeme i mjesto ako bude kandidata koji se pretprijave do 2. svibnja (pismeni dio ispita traje 240 minuta ; usmeni s pripremom 90 minuta)
C2: precizirat će se datum, točno vrijeme i mjesto ako bude kandidata koji se pretprijave do 2. svibnja (pismeni dio ispita traje 210 minuta ; usmeni 90 minuta)

Datumi i sat pismenih ispita (slušanje s razumijevanjem, čitanje s razumijevanjem, pisanje) ne mogu se mijenjati. Svi prijavljeni kandidati polažu ih u isto vrijeme.
Usmeni ispiti za A1, A2, B1 i B2 razinu održat će se u petak, 17. svibnja u poslijepodnevnim satima te u subotu, 18. svibnja u jutarnjim satima. Važna napomena: usmeni za A1, A2, B1 i B2 razinu održat će se prije pismenih ispita. Datum i vrijeme pismenih i usmenih za C1 i C2 razinu precizirat će se naknadno ovisno o tome bude li zainteresiranih kandidata. O točnom vremenu i mjestu održavanja usmenih ispita kao i mjestu održavanja pismenih ispita prijavljeni kandidati će biti obaviješteni nakon što bude poznat broj prijavljenih. Ispiti će se održati u prostorijama Sveučilišta.
Mole se svi zainteresirani da se do petka, 2. svibnja 2024. jave mailom (pretprijave) na mstorga@unizd.hr te navedu razinu koju bi polagali. 
Kandidatima će nakon toga biti poslana prijavnica te podatci za uplatu koju treba izvršiti najkasnije do 8. svibnja te ispunjenu prijavnicu i potvrdu o uplati poslati na istu adresu: mstorga@unizd.hr najkasnije do 10. svibnja 2024.
Voditeljica Ispitnog centra za DELF-DALF ispite Sveučilišta u Zadru viša lektorica Maja Lukežić Štorga, prof.