Centar za strane jezike

Održana radionica "Digitalni život djece i mladih kroz stvaranje rječnika engleskog jezika"

Festival znanosti 2022. - aktivnost Centra za strane jezike

Radionica Digitalni život djece i mladih kroz stvaranje rječnika engleskog jezika  održana je u srijedu 4. svibnja 2022. u osnovnoj školi Murterski škoji u Murteru. Voditeljica radionice, nastavnica Marina Oštarić, zajedno s kolegicama iz sveučilišnog Centra za strane jezike, Marijanom Birtić Vučić, Natašom Perinčić Tičić i Anamarijom Štulinom, u izvrsnoj i dinamičnoj suradnji s nastavnicima i učenicima osnovne škole Murterski škoji, izradili su rječnik engleskog jezika digitalnih pojmova. 
Sudjelujući u ovoj radionici, učenici su na trenutak postali učitelji te uz stručno vodstvo naših nastavnica na papir prenijeli riječi kojima svakodnevno komuniciraju koristeći izraze proizašle iz suvremenih digitalnih aplikacija, online igrica i sličnih alata, a koje odrasli (primarno roditelji i nastavnici) ne razumiju. 
Aktivnost je pružila uvid u dinamiku jezičnih promjena u engleskom jeziku koje su posljedica modernog digitalnog života. Dobivena saznanja poslužit će kao polazište za neka buduća istraživanja na području engleskoga jezika u svakodnevnom životu.